Byte webdesign logo

is uw website mobiel vriendelijk?

Google heeft op 21 april een nieuwe update uitgevoerd die betrekking heeft op de mobiele posities binnen de zoekmachine. Dat wil zeggen dat u bezoekers gaat verliezen wanneer uw website niet 'mobile friendly' is. Google zal deze websites laten vallen uit de mobile search resultaten. Dit zijn de resultaten die Google weergeeft wanneer u via uw mobiel zoekt in Google.

In technische termen is 'mobile friendly' een ranking factor geworden. Sites die goed zijn te lezen en gebruiken op mobiele dragers krijgen dus voorrang van Google in de zoekresultaten. Dit allemaal om de zoekresultaten relevant te houden voor het brede publiek, dat steeds vaker via mobiel of tablet zoekt.

Is uw website up-to-date?

Het hebben van een mobiele vriendelijke website is vanaf 21 april dus belangrijker dan ooit. Om erachter te komen of uw website "mobile friendly" is hoeft u alleen de test uit te voeren van Google. 

Doe de mobielvriendelijksheid test

Google heeft een webpagina waar het mogelijk is om uw website te testen of deze 'mobile friendly' is en voldoet aan de eisen van Google. Voer hier 'mobiele friendly test' uit. De test heeft twee uitslagen.

Wanneer u het bericht 'Geweldig! Deze pagina is mobielvriendelijk' krijgt te zien, dan is uw website mobielvriendelijk en hoeft u niks te doen.

Wanneer u het bericht 'Niet mobielvriendelijk' krijgt te zien, dan is er werk aan de winkel.

Mijn website is niet mobiel vriendelijk. Wat nu?

Google geeft aan dat uw website niet mobiel vriendelijk is. Dat wil zeggen dat uw website niet goed wordt weergegeven op een mobiele telefoon. De meest voor de hand liggende oplossing is om uw website responsive te maken. 

Responsive wil zeggen dat uw website geschikt is voor alle apparaten, zoals tablets en mobiele telefoons. De website past zich automatisch aan het apparaat. U kan onze website als voorbeeld nemen. Verklein uw browser met uw muis en u zal zien dat de website zich aanpast aan de breedte.

Maak uw website geschikt voor alle apparaten

Een website responsive maken is een technische klus. Bij Byte webdesign worden alle websites die ontwikkeld worden, responsive gebouwd. Wij kunnen u dus ook helpen!

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw website responsive te maken? Stuur een e-mail naar info@b-yte.nl of vul het contactformulier in op de website. 

Copyright B-yte Multimedia Design door Byte Webdesign.