Byte webdesign logo

Nieuwsbrieven versturen met Mailchimp

Steeds meer ondernemers op het internet beginnen met het actief versturen van nieuwsbrieven. Met behulp van deze nieuwsbrieven houden ze hun klanten op de hoogte van laatste aanbiedingen of nieuwe producten. Bij Byte Webdesign helpen wij bedrijven met Online marketing en het gebruik van een nieuwsbrief is hier een deel van, wij gebruiken daar altijd Mailchimp voor.

MailChimp is een handige (online)tool die het mogelijk maakt om nieuwsbrieven te maken en te versturen naar een hele lijst contacten.

Daarnaast kunt u ook nog eens uw eigen mailinglijst maken en beheren, verder kunt u uw aanmeld formulieren, voor uw maillijsten, eenvoudig integreren in uw website.

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van MailChimp en hoe deze sterkte tool precies werkt? Lees dan verder.

Wat is MailChimp?

MailChimp is, simpel gezegd, een handig en professioneel online programma waarmee u heel eenvoudig nieuwsbrieven kunt maken en versturen naar uw contacten. MailChimp is zo toegankelijk en simpel in gebruik dat wij iederen adviseren om het te proberen.

MailChimp is erg gebruiksvriendelijk en dat is ook een van de grootste pluspunten ervan. Het is erg eenvoudig om nieuwsbrieven aan te maken en deze te verzenden naar uw contacten.

Daarnaast is het ook nog eens erg simpel om een inschrijf formulier te plaatsen op uw website, zodat mensen zich kunnen inschrijven voor uw mailinglist. Een inschrijf formulier op uw website? Neem gerust contact op

Heeft u een WordPress website? Dan kunt u MailChimp al helemaal eenvoudig integreren met behulp van vele gratis plugins.

Aantal redenen om MailChimp te gebruiken:

  • Het is gratis (voor kleine ondernemingen)
  • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk
  • Makkelijk te integreren op uw eigen website
  • Uitgebreide statistieken
  • Vele handige WordPress plugins beschikbaar
  • Sociale Media integratie is mogelijk
  • Er is een app voor iOS en Android, om uw mails te beheren op uw mobiel.

Naast de gratis versie is er ook de mogelijkheid om te upgraden naar een betaalde versie. Hierin kunt u onder andere autoresponders inschakelen en meer contacten in uw mailinglist(s) zetten.

Uitgebreide statistieken om uw mail campagne te optimaliseren

Een van de sterkere punten van MailChimp is de statistieken die u kunt inzien. MailChimp meet namelijk alles en brengt de gegevens op een handige en overzichtelijke manier in beeld.

Zodoende kunt u zelf heel eenvoudig zien hoeveel procent van uw contacten de mail heeft geopend, hoeveel procent er op een link heeft geklikt en nog veel meer. Daarnaast kun u ook zien of u nieuwe aanmeldingen hebt voor uw mailinglist.

De statistieken zijn heel duidelijk en er is een mogelijk om deze te koppelen aan Google Analytics.

Bezoek de website van MailChimp en probeer het gratis uit.

Copyright B-yte Multimedia Design door Byte Webdesign. | Disclaimer | Sitemap