Byte webdesign logo

Maakt u goed gebruik van social media?

Waarom is het integreren van social media in uw website zo belangrijk? Naast dat u meer bekendheid creëert heeft het ook een positieve invloed op uw positie in de resultaten van de zoekmachines. Wanneer bezoekers van uw website de content delen via social media kanalen, zal dit een positieve invloed hebben.

Waarom social sharing buttons zo belangrijk zijn

Social media is een verzamelterm voor online media die hoofdzakelijk worden onderhouden door hun eigen gebruikers. Sinds de opkomst van het internet zijn social media alleen maar in populariteit toegenomen en inmiddels zijn ze voor veel mensen van groot belang voor hun sociale leven. Maar ook voor bedrijven zijn deze mediavormen interessant. Op Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest en alle andere social media zijn potentiele klanten namelijk zeer gemakkelijk persoonlijk benaderbaar en dus interessant op het gebied van uw marketing inspanningen.

Social sharing buttons kunnen voor een snelle bekendheid zorgen van uw bedrijf, product, dienst en/of website. Hiervoor moet u wel voor interessante en unieke content zorgen. Wanneer een bezoeker van uw website de content zo interessant vindt en een meerwaarde is, dan zal deze bezoeker deze content willen delen met andere mensen. Deze andere mensen zijn de mensen die de bezoeker volgen op de verschillende social media kanalen.

De social media buttons zien we vaak terug op de website, maar de social sharing buttons zien we eigenlijk nog te weinig. Social sharing buttons zijn de kleine buttons die u vaak kan vinden boven of onder de content. Voor Facebook zijn dit de wel bekende likes, voor Twitter is dit de Tweet, voor LinkedIn is dit de share en voor Google+ is dit de +1. De codes voor deze sharing buttons kunt u vinden via de websites van de social media kanalen. U kan ook aan uw webdesigner vragen of hij/zij deze sharing buttons op uw website wilt plaatsen.

Er zijn ook websites die voor u een script hebben waarbij u alle kanalen kan selecteren, waarvan u wilt dat de content op gedeeld kan worden. Wanneer u het script heeft ingesteld zal deze website jouw een stuk code geven die u of uw webdesigner op uw website zal plaatsen. De bezoeker kan dan uw content delen via de kanalen.

Heeft u nog geen social sharing knoppen? Zorg er dan voor dat deze zo snel mogelijk geplaatst worden. Zo wordt uw website socialer en is de kans op meer bezoekers weer vele malen groter.

Maar hoe vindt u uw weg in deze n mediavorm? Wilt u meer informatie over Social Media uitbesteden? Neem dan contact op, of bel ons! Onze contact gegevens vind u op de contactpagina.

Copyright B-yte Multimedia Design door Byte Webdesign. | Disclaimer | Sitemap